Area Suport Empresarial

NOTÍCIES

Ara.cat, 21.07.2011

Gairebé nou de cada deu pimes té problemes per obtenir crèdits

La situació d'accés a finançament és la pitjor des del 2009, tot i que les demandants de crèdit han baixat, segons l'enquesta de les cambres de comerç espanyoles.

El 87,5% de les petites i mitjanes empreses que van demanar crèdit durant el segon trimestre d'aquest any van tenir problemes per obtenir-lo, la pitjor dada des del 2009, quan les cambres de comerç espanyoles van fer per primer cop aquest sondeig.

La dificultat d'accés a finançament a través de bancs i caixes va créixer dues dècimes en comparació amb el primer trimestre de 2011, tot i que el nombre d'empreses demandants va disminuir i és ara 14 punts més baix que a principis del 2009.

De les empreses que van demanar crèdit i van tenir dificultats, un 14% no va obtenir els recursos perquè les entitats van considerar insuficients les garanties presentades. Un 82% van manifestar que se'ls van exigir més avals i gairebé la meitat va assegurar que se'ls van requerir garanties de caràcter personal.

Gairebé un 6% de les pimes sondejades, a més, van assegurar que el termini per tornar el crèdit concedit s'ha escurçat, i el 52% diuen que els va costar més tenir resposta de les entitats financeres.
Àrea Suport Empresarial SL C/ La Font, nº 63 · 25430 Juneda (Lleida)
Telèfon 973 15 04 03
Fax 973 15 15 05
Facebook de Neus Salla Facebook de Carme Salla

Estem millorant el nostre serveis als clients.Participa en les nostres enquestes.