Area Suport Empresarial

NOTÍCIES

El Segre, 28.07.2011

L'atur a totes les comarques de Lleida, inferior a la mitjana catalana

Aran i l'Alta Ribagorça tenen la taxa de parats més baixa de Catalunya, i el Segrià és la de Lleida amb la més alta

La secretària d'ocupació i relacions laborals de la conselleria d'Empresa i Ocupació i la també directora del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), Esther Sànchez, va presentar aquest dilluns el primer informe de Diagnosi del mercat de treball a Catalunya, en què es constata que totes comarques de Lleida estan per sota de la mitjana catalana en taxa d'atur (15,9%). Les comarques de la Val d'Aran (7%) i l'Alta Ribagorça (8,1%) són les que presenten la taxa més baixa de tot Catalunya. La comarca lleidatana amb la taxa d'atur més elevada és el Segrià, amb un 14,5%. La segueixen l'Urgell (13,9%), la Noguera (13,9%), el Solsonès (13,6%), el Pallars Jussà (13,4%), el Pla d'Urgell (12,1%), l'Alt Urgell (11,3%), el Pallars Sobirà (11,2%), la Segarra (11%) i les Garrigues (10,5%). La comarca catalana amb la taxa d'atur més elevada és el Baix Penedès, amb un 25,2%.

Sànchez va dir que, després de gairebé sis mesos de treball, s'ha elaborat per primera vegada un diagnòstic per comarques del mercat de treball, amb el qual el Govern implantarà polítiques actives "a la carta" adaptades al territori.

Així, a l'informe s'analitzen aspectes com el percentatge de contractes temporals. Respecte a Lleida, a la comarca de l'Alta Ribagorça el 93,1%% de les contractacions són temporals, la més alta de totes les comarques lleidatanes, i 5 punts per sobre de la mitjana catalana (88,1%). Per la seua part, la Segarra és la comarca catalana amb menys contractació temporal, amb un 79,7%. Pel que fa a joves a l'atur (fins a 29 anys), el Pallars Sobirà, amb un 29,2% és la comarca amb un percentatge de desocupació més elevat de tot Catalunya, seguida de l'Alt Urgell, amb un 25,0%. La Segarra és la segona comarca catalana amb menys atur entre els joves (17,5%). Entre els aturats de més de 45 anys, totes les comarques lleidatanes estan per sota de la mitjana catalana (38,2%). La Noguera, amb un 37,2%, és la comarca amb el percentatge més alt i el Pallars Sobirà, amb un 25,1%, la comarca amb el percentatge més baix de Lleida i de Catalunya. En atur femení, només el Solsonès està per sobre de la mitjana catalana (47,3%), amb un 47,7%, mentre que l'Alta Ribagorça (30,7%) és la comarca amb menys desocupació femenina a Lleida i Catalunya.

Segons Sànchez, la clau per a la recuperació és estudiar les necessitats de cada territori i les especificitats internes de cada col·lectiu. Per aquest motiu, va apostar per la confecció de programes d'ocupació "a la carta".
Àrea Suport Empresarial SL C/ La Font, nº 63 · 25430 Juneda (Lleida)
Telèfon 973 15 04 03
Fax 973 15 15 05
Facebook de Neus Salla Facebook de Carme Salla

Estem millorant el nostre serveis als clients.Participa en les nostres enquestes.