Area Suport Empresarial

NOTÍCIES

El Segre, 03.08.2011

Més de 1.600 lleidatans menors de 30 anys busquen feina des de fa més de 6 mesos

En total, hi ha 5.928 lleidatans d'entre 16 i 30 anys a l'atur, un 5,8% menys que el 2009

Hi ha algunes dades alarmants, com la que xifra en 115 el nombre de lleidatans de 25 a 29 anys que es troben en aquesta situació des de fa més de 24 mesos. En relació amb l'any anterior, suposa un increment de més del 200%. Entre els afectats, hi ha joves que a l'edat legal van començar a treballar en un sector de la construcció encara a l'alça atrets per sous generosos. És el cas de Josué, un jove veí de Lleida ciutat i usuari del servei d'orientació professional de CCOO, que ara es planteja estudiar després de mesos de buscar feina sense èxit. Un 25 per cent dels usuaris d'aquest servei sindical són joves i un 78,6 per cent no han finalitzat els estudis bàsics, tenen formació bàsica o sense homologar.

A més, el temps d'inserció laboral és proporcional al nivell d'estudis, de manera que, com menys formació, més dificultats tenen per accedir al mercat laboral, explica Clara González, tècnica d'orientació professional de la Fundació Paco Puerto. Més dades. Un 32% dels joves usuaris acaben treballant en feines de menys qualificació o en sectors diferents als de la seua formació i d'altres es veuen obligats a rebaixar el currículum per treballar.

Núria Escalona, de 25 anys i graduada en relacions laborals, ha assistit a més de 15 entrevistes de feina en els últims mesos. Fa tres setmanes va començar a treballar en un bufet d'advocats en una feina que es correspon amb la seua formació, però, fins llavors, o li demanaven "més experiència" o tenia "massa qualificació". Li ha costat gairebé un any trobar una feina adequada al seu nivell d'estudis. Aquests mesos, no obstant, li han donat un altre ofici. El d'aprendre a buscar feina.
Àrea Suport Empresarial SL C/ La Font, nº 63 · 25430 Juneda (Lleida)
Telèfon 973 15 04 03
Fax 973 15 15 05
Facebook de Neus Salla Facebook de Carme Salla

Estem millorant el nostre serveis als clients.Participa en les nostres enquestes.