Area Suport Empresarial

NOTÍCIES

Àrea Suport Empresarial SL, 16.09.2011

En femení

La meva carrera professional com a empresària es va iniciar fa aproximadament 20 anys. I fent una reflexió sobre el meu passat professional em venen al cap una munió d'experiències viscudes que m'han quedat arxivades a la ment en funció de les emocions d'aquell moment (experiències divertides, estressants, emotives...) Vint anys, donen per molt!!!

Una de les experiències que més m'ha aportat i ha condicionat el meu camí professional ha estat la de ?dona empresària?. Sí, sí, un fet tan natural com ser dona i empresària, lluny d'assentar-se en mi com una condició intrínseca a la pròpia existència humana, professionalment parlant, ha estat tota una experiència. M'explico: aquesta condició natural, en els primers anys de la meva trajectòria, -quan encara en els grups i reunions socials i empresarials el que donava vistositat a la foto de fi de festa era els diferents colors de les corbates-, l'he viscuda com un repte a superar, com una dificultat més afegida al projecte global, on havies de buscar recursos per mostrar-te a un entorn masculí sense diferenciar-te d'ell i dissimular com podies la joventut i manca d'experiència. Fins i tot, l'ús del conjunt jaqueta-pantaló femení era freqüent en les reunions.

A mesura que els anys han passat, aquell repte a superar deixava de ser una dificultat. La realitat social dels anys 90 aportava ja abundants testimonis, en entorns rurals i urbans, de la vàlua femenina en l'emprenedoria, l'empresariat i càrrecs de responsabilitat del món de les finances. Era un moment en el que vaig trobar-me còmoda en un entorn on competir ja no era qüestió de gènere. L'abundància de dones que et trobaves en cursos formatius, xerrades de negocis, entre d'altres, em reafirmava com una peça més de tot l'engranatge del món dels negocis. Havia trobat un espai d'identitat pròpia.

La darrera i actual etapa és la més engrescadora de totes. Les dones ens hem adaptat tan de pressa, que ja no pretenem un entorn social i econòmic sense gènere, ans el contrari: pretenem competir en femení, liderar en femení, gestionar i dirigir en femení. Sabem que el nostre tret diferencial és una oportunitat que pot aportar alguna llum a un món desgastat per uns hàbits tradicionals masculins que hem utilitzat homes i dones.

I lluny de mostrar recança pel model de gestió ?dels homes? , el que pretenc ara, és agrair-los profundament l'oportunitat que m'han ofert d'aprendre d'ells, dels seus encerts i dels seus errors, i deixar-me espais per buscar un nou paradigma. Sense les experiències viscudes del model d'ara fa 20 anys que us citava a l'inici, no seria possible que avui pogués escriure un article com aquest ni presumir de la meva identitat femenina en el món de l?empresa.

Neus Salla Capdevila
Directora d'Àrea Suport Empresarial SL
Àrea Suport Empresarial SL C/ La Font, nº 63 · 25430 Juneda (Lleida)
Telèfon 973 15 04 03
Fax 973 15 15 05
Facebook de Neus Salla Facebook de Carme Salla

Estem millorant el nostre serveis als clients.Participa en les nostres enquestes.