Area Suport Empresarial

NOTÍCIES

Àrea Suport Empresarial. Neus Salla., 21.06.2011

El Barça ens treurà de la crisi?

Quan les nostres empreses s'han trobat enmig d'una tempesta econòmica i la voràgine n'ha conduït a moltes a la desaparició, n'hi ha d'altres que tiren endavant i ho fan des de la creativitat i la recerca de nous paradigmes que estiguin en el pol oposat al model de gestió que les ha dut fins aquí. I sí, és veritat, les que trobin el seu espai sortiran reforçades de la crisi.
I en mig de la tempesta i la desmotivació ha aparegut a les nostres vides un model de gestió diferent, que ha estat un bàlsam de relaxació per a les entitats i fins i tot per als individus que buscaven nous camins, basat en l'explotació dels valors tradicionals com l'honestedat, el sentit d'equip i l'esforç, per citar-ne alguns. Aquest model és l'aplicat a can Barça.
Les escoles de negoci, les empreses, independentment del seu tamany, els emprenedors i les entitats socials intenten absorbir-lo i implementar-lo a les seves organitzacions. Però que fa que aquest model penetri amb tanta força a les organitzacions? Evidentment, l'efectivitat demostrada per uns resultats que han portat l'equip a la pol position mundial. Però hi ha d'altres característiques més subtils: les possibilitats de transferibilitat del know-how i la gratuïtat de la incorporació del model que el fan atractiu i exportable a la vessant empresarial i fins i tot a la personal de cada un de nosaltres, ja que el model conjuga un equilibri entre els interessos de l'equip i els de l'individu.
El model, sobretot, es basa en la gestió de valors pertanyents a l'ésser humà, i les organitzacions veuen la possibilitat de gestionar-los, com a can Barça. Aquest valors esdevenen la matèria prima del model. Així doncs, tota organització té la seva matèria prima -potser en els espais més recòndits i caldrà fer un esforç d'aflorament- i a més és gratuïta. I la gestió? La gestió d'aquests valors, basada en el sentit comú, ha estat publicitada a tort i a dret pels mitjans de comunicació, i la transferència del know-how ha arribat a tot l'univers de consumidors immediatament. Però encara hi ha un altre factor d'èxit: el model arriba a les emocions dels beneficiaris. I eus açí la cirereta del pastís: si a més de valors, gestionem les emocions dels individus aconseguim una harmonia que fa que l'individu assoleixi una creença absoluta en els beneficis del model i es posi en alineació amb el sistema. L'organització que implementa el model aconsegueix que els seus membres se sentin equip Barça. I avui, sentir-se Barça ajuda molt, i a més, està de moda.
Afortunadament tenim al nostre abast un model basat en les persones com a projecte i en el seu talent. Fins ara només teníem diners i un dia es van acabar.


Neus Salla Capdevila
Directora d?Àrea Suport Empresarial SL
Àrea Suport Empresarial SL C/ La Font, nº 63 · 25430 Juneda (Lleida)
Telèfon 973 15 04 03
Fax 973 15 15 05
Facebook de Neus Salla Facebook de Carme Salla

Estem millorant el nostre serveis als clients.Participa en les nostres enquestes.